Nincs megjeleníthető tartalom

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

Bakonybél

Község weboldala

Bakonybél tájház

Látványosság

 

A kisebbik épület őrzi az eredeti füstös konyha kemencéjét és azokat a különböző korból származó használati eszközöket, amelyeket a falu lakói ajándékoztak a Tájháznak. A belső szobában régi bakonybéli képeslapokból készült tablók idézik fel a 20. századi faluképet.
Az 1895-ben az épülethez toldott üzlethelyiség ad helyet az időszaki kiállításoknak.
 
A bakonyi indián játék története
A kiállítás célja a Cseh Tamás nevével fémjelzett, több mint 50 éves indián játék keletkezésének és történetének összefoglalása, bemutatása. Emléket kíván állítani az alapítónak, a játék hosszú történetének, hagyományának, a falu és az indiánok kapcsolatának.
1961-ben az érettségire készülő Cseh Tamás három barátjával a Bakonybél-környéki erdőkbe ment „hogy indián módra megküzdjön egymással”. Olvasmányélményeik, May Károly, Cooper indiánregényei alapján az indiánokat tiszta, nyíltszívű, egyszerű, természetszerető és bátor embereknek tartották, ilyenek akartak lenni maguk is. Így kezdődött az indián játék. A résztvevők lassan felnőttek, sok év alatt családtagokkal, rokonokkal, barátokkal bővült a létszám. Az aktív taglétszám mára körülbelül 200 fő, a sok év alatt több mint ezer ember fordulhatott meg a játékban.
 
Minden nap – tehát hétfőn is – 9-18 óra között látogatható, október 1. és 31. között 9-16 óra között lesz nyitva. Minden vendéget végigkísér a kiállításokon a háziasszony. Előzetes vagy a nyitva tartástól eltérő időpontfoglalás a