Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Boroszlán Tanösvény

Látványosság

Bakonybéltől 3 km-re, a hajdani Gerencepusztáról indulva, a Cser-börc és a Kőris-hegy oldalában, valamint az Öreg-Szarvad-árok völgyében alakította ki a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósága a Boroszlán tanösvényt.
A tanösvény az Odvaskő Hotel előtti parkolóból, a Gerence-völgyi kirándulóközpontból, 240 m-es magasságból indul, és 7 km-en keresztül, meredek kaptatókkal, majd lapos fennsíkokkal kapaszkodik fel a Kőris-hegy tetőrégiójába, mintegy 540 m-es magasságba, majd az Öreg-Szarvad-árok völgyében ereszkedik le újra az autóspihenőhöz. A körút során 8 tájékoztató tábla ismerteti meg a látogatót a terület természeti értékeivel.
A tanösvény rövidebb változata 2 km, az Odvaskői-barlangnál letérve (PΩ jelzés) kanyarodik vissza a kiinduló helyre. A meredek területeken lépcsősor segíti a biztonságosabb közlekedést.
A szabadon látogatható, önmagába visszatérő tanösvény megtekintéséhez szakvezetés igényelhető a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságánál a [email protected] e-mail címen, vagy a 87/555-290 és a 87/555-291-es telefonszámokon.

Fotó: termeszethaza.bakonyerdo.hu