Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Ciszterci Apátsági Templom

Látványosság

Apátsági templom

A díszudvari körséta következő állomásaként bepillantást nyerhetsz az apátsági templom eredeti barokk freskócsodáinak világába, mely emberközeli ábrázolásaival felszabadult liturgikus térbe helyezi a nézőt. A templombelső építészeti és képzőművészeti alkotásainak befogadását barokk orgonamuzsikával tudjuk élmény gazdaggá tenni a látogató számára.

Középkori romkert és kripta

A felújítás részeként állítottuk helyre a romkertet is, mely rekonstrukciónak köszönhetően kézzelfogható közelségbe került a középkori építkezési tematika, melyet áthat az egykor élt szerzetesek élete és szellemisége. S, hogy még érdekesebb legyen az itt tartózkodás, a nagy érdeklődésre való tekintettel megnyitottuk az apátsági templom alatt húzódó kriptát is, mely még felújításra várva ugyan, nemes egyszerűségében, évszázadok titkát őrizve áll a kíváncsi érdeklődők előtt.

Az Apátsági templom, a Középkori romkert, a Kripta, valamint a Monostori ajándékbolt nyitva tartása:

  • Hétfő: szünnap
  • Kedd: 9 - 17 óra
  • Szerda: 9 - 17 óra
  • Csütörtök: 9 - 17 óra
  • Péntek: 9 - 17 óra
  • Szombat: 9 - 17 óra
  • Vasárnap: 9 - 17 óra


Szentmisék a Bazilikában:

  • Hétköznap 7 és 19 órakor.
  • Vasárnap 8, 10 és 19 órakor.
     

Látogatóink számára további szolgáltatásként az alábbiakat ajánljuk:

Orgonamuzsika 20 percben, mellyel templomunk orgonaművészének közreműködésével - előzetes és helyszíni jelentkezés esetén is - állunk rendelkezésre. A kitűnő akusztikájú Bazilikában, a zeneirodalom mesterművein keresztül csodálhatod meg orgonánk különleges hangját . 
A bemutató ára 20 000 Ft.

Ismerkedés a „Hangszerek királynőjével” elnevezésű foglalkozásunk keretében - előzetes és helyszíni jelentkezést követően is - a gyerekek számára teremtünk lehetőséget arra, hogy orgonaművész vezetése mellett, testközelből ismerkedjenek templomunk méltán híres orgonájával, annak működésével és nem utolsó sorban hangjának szépségével. A szolgáltatás ára 20 000 Ft, maximális csoportlétszám 25 fő.