Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

A Bakonybéli Falunapon jutalmazták a településért végzett önkéntes munkát

Populáris hír

Bakonybél életében mindig fontos szerep jutott a faluközösség érdekében végzett, önként vállalt munkának. Ennek eredménye nem mindig látványos, ha például egy rendezvény szervezéséről és akadálymentes lebonyolításáról van szó, vagy a falu rendezettségét, szép megjelenését szolgáló virágosító munkáról. Talán túlságosan természetnek tartjuk, hogy van, a hiányát viszont megéreznénk.

Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy ezt a munkát megköszönje és elismerje. Évről évre a Falunap ad erre alkalmat.

Az augusztus 6-án megtartott rendezvényen Dr. Kozma Zoltán háziorvosnak adta át Márkus Zoltán polgármester a 2018-ban az önkormányzat és a Szent Mauríciusz Monostor által alapított Bakonybélért Emlékérmet. Az indoklásban Márkus Zoltán polgármester elmondta, hogy Dr. Kozma Zoltán több mint három évtizede szolgálja a falu lakóit. Betegeit empátiával kezeli, ismeri életkörülményeiket, hozzátartozóikat, sokszor több generáción keresztül a családtagokat. Nemcsak orvos, hanem gyógyító. Ha a beteg kórházba kerül, telefonon vagy személyesen érdeklődik állapota felöl. Rendszeres szakmai továbbképzéssel, tapasztalatcserékkel követi és alkalmazza az orvostudomány újabb eredményeit.

Az orvosi rendelőt olyan diagnosztikai eszközökkel látta el, amelyek nemcsak az orvosi munkát, de a beteg kényelmét és kímélését szolgálja. Ebben a bakonybéli rendelő messze felülmúlja a hasonló települések rendelőinek színvonalát. Minden pályázati lehetőséget megragad a fejlesztésre. Kiváló kapcsolatot épített ki a mindenkori önkormányzattal. Rendszeresen vállal előadásokat, beszélgetéseket a helyi közösségekkel, kezdeményezi a lakosság tájékoztatását az őket érintő jogszabályi vagy működési változásokról. Kezdeményezte és szervezte a Három generációval az egészségért programsorozatot, egészségnapot, sportolási és edzési lehetőségeket. Családjával együtt része a falu életének. Nem volt olyan jótékonysági rendezvény vagy adománygyűjtő akció, amelyben ne vett volna részt. Bakonybél lakói közül számosakkal baráti kapcsolatot tart fenn. Nem csak Bakonybélben, de Pénzesgyőrben is ellátja a háziorvosi szolgálatot, emellett belgyógyász szakrendelést is tart Zircen, és tagja a Zirc Járás orvosi ügyeletét ellátó csoportnak.

Dr. Kozma Zoltán az elismerés átvétele után megköszönte a falu lakosságának, hogy befogadták és tagja lehet a faluközösségnek, feleségének a támogatást, és az önkormányzatnak a jó munkához szükséges együttműködést.

Ezután Márkus Zoltán polgármester a közösségépítésben végzett munkájáért díszoklevelet adott át Griecs Andrásnak és Griecs Andrásnénak, kiemelve a házaspár helytörténeti kutatásban, hagyományteremtésben és a virágosító mozgalom szervezésében elért eredményeit.

Szintén díszoklevelet kapott Pék Hajnalka a közösségszervezésben és a virágosító mozgalom irányításában végzett munkájáért.

Ezután a polgármester az önkormányzat és a falu lakosainak nevében megköszönte és jelképes ajándékkal jutalmazta valamennyi önkéntes faluszépítő munkáját, hangsúlyozva, hogy ez a tevékenység mennyire fontos szerepet játszik a településről alkotott összképben.