Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Az egészségügyben kiadott útiköltség utalványozás változása

Közszolgálati hír

2022.07.01-jétől a szakrendelésekhez, ambulanciára kiadott útiköltség utalványozás megváltozik.

Kedves Betegeink!

 

2022.07.01-jétől a szakrendelésekhez, ambulanciára kiadott útiköltség utalványozás megváltozik, ezért szeretném a változásokat röviden összefoglalni!

- A háziorvosoknál július 1-jét követően megszűnik az útiköltség utalvány kiállítása!

- Az útiköltségtérítést az ellátóhelyen, az ellátás igénybevételekor kell jelezni, és az ellátóhely (szakrendelés, ambulancia) rögzíti elektronikusan.

- A rögzítést követően az igénylést elektronikusan az ügyfélkapu SZÜF felületén, papír alapon a kormányablaknál kell intézni. A papír alapú ügyintézéshez az Államkincstár (MÁK) honlapjáról lehet a kérelmet letölteni 07.01. után.

- 07.01. után a korábban kiadott papír alapú utazási utalvánnyal nem lehet útiköltséget elszámolni! A korábbi papír alapú igazolást le kell adni és az új ellátásnál az ellátó helyen kell jelezni az útiköltség igényét.

- Utólagos kiállításra az ellátó helyeken nem lesz lehetőség, ha valaki az ellátáskor nem jelzi az igényét, később nem tudja érvényesíteni!

- Tehát nagyon fontos, hogy az ellátó helyen jelezni kell, rögzíteni kell, de utána külön kell igényelni. Nem kapják meg automatikusan!

 

Dr Kozma Zoltán háziorvos