Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Lomtalanítás Bakonybélben Gyűjtőpontról

Értesítés

Kezdés: 2022. 06. 13.

Időpontok

Kezdés: 2022. 06. 13.

 A Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. (VHK) évi lomtalanításának időpontja JÚNIUS 13. hétfő.

Az előző évihez hasonlóan nem a házak elől, hanem „gyűjtőpontról" történik a háztartási lomok elszállítása.

Gyűjtőpont Bakonybélben: iskolaudvar (Pápai utca 3.)

 A lomok befogadásának időpontja: június 9-10-én (csütörtök és péntek), 8-16 óra, valamint 11-én, szombaton, 8-11 óra között. (Egyéb időpontban az udvart lezárjuk.)

Kérjük a lakosságot, hogy a hulladékot ne a házuk előtt halmozzák fel, hanem szállítsák be a gyűjtőpontra. (A házak elé rakott szemetet senki nem fogja elszállítani!)

A VHK szabályai szerint nem minősül lomnak, ezért NEM szállítják el az alábbiakat: kerti hulladék, bontásból származó autóalkatrész, építési törmelék (pl.mosdókagyló, csempe, ablak, ajtó, cserép), gumiabroncs, veszélyes hulladék (pl. permetszer, festékmaradvány, akkumulátor, neoncső, izzók, hullámpala, fáradt olaj stb.), elektronikai hulladék (pl. hűtő, tv, háztartási gép), ruhanemű, textil, a szelektív hulladék kategóriába tartozó anyagok (kartonpapír, könyv, fólia, stb.)

 Ugyanekkor Bakonybél Önkormányzata saját költségén LAKOSSÁGI LOMTALANÍTÁST szervez minden olyan háztartási lom begyűjtésére, amit a VHK nem szállít el. Ez alól kivétel: veszélyes hulladék, építési törmelék, személyautóénál nagyobb gumik. Egy családtól max. 4 db autógumi hozható. Bútort csak lapra bontva, ablakkeretet üveg nélkül fogadunk be. Az apróbb hulladékot és a textilt zsákolják be. Törött üvegtárgyat munkatársaink védelmében nem veszünk át.

A LOMTALANÍTÁS A HÁZTARTÁSOKBAN EGY ÉV ALATT KELETKEZŐ NORMÁL HÁZTARTÁSI MENNYISÉGRE VONATKOZIK!

 A gyűjtést kizárólag BAKONYBÉLI LAKOSOK vehetik igénybe, számukra a szolgáltatás ingyenes!

Építési törmelék és zöldhulladék továbbra is az önkormányzati lerakóban helyezhető el annak nyitva tartási és működési szabályai szerint. Nagy mennyiségű lom elszállítására a konténeres szolgáltatásokat vegyék igénybe. Aki a beszállítást jármű hiányában nem tudja megoldani, egyeztessen Regenye Zsolttal a 06-30-477-2021-es telefonszámon.