Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Világháborús bombákat találtak Bakonybélnél

Populáris hír

A Gerence patakban, Bakonybél külterületén a Szajhavölgyi rét mellett, szunnyadó világháborús robbanótestek formája rajzolódott ki a mederben.

Ugyan már elrozsdásodtak, még mindig veszélyesnek minősülnek, ezért a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezredének tűzszerészei kiemelték őket a vízből.

Távolról nézve úgy tűnt, mintha csak nagyméretű halak pihentek volna a Gerence patakban, Bakonybél külterületén a Szajhavölgyi rét mellett. Közelebb érve azonban szunnyadó világháborús robbanótestek formája rajzolódott ki a mederben.

Az évtizedek során már elrozsdásodott, de még mindig veszélyes eszközök az alacsony vízállás miatt váltak láthatóvá és egyben könnyen megközelíthetővé. Alakulatunk tűzszerészei összesen 34 darab 120 milliméter átmérőjű német gyártmányú aknavetőgránátot, 17 darab 8 centiméteres, ugyancsak német aknavetőgránátot és egy Faustpatrone 2-es kézi páncélelhárító eszközt emeltek ki a patakból.

Állapotfelmérésük során Zsolnay Gábor százados, járőrparancsnok megállapította, hogy a robbanótestek szállíthatóak, így el is vitték azokat a helyszínről a katonák a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére, későbbi megsemmisítés céljából.

Írta Gajdos Milán hadnagy a MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred facebook oldalán.

Fotók: Kapitány Gábor hadnagy, Vass Tamás főtörzsőrmester

További fotók a galériában!