Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Szentkereszty Vendégház

Szálláshely

Vendégházunkban 6 szobában 16 fő szállását tudjuk biztosítani. Két négyágyas, valamint négy kétágyas apartman várja vendégeinket, ezekből egy négyágyas, és egy kétágyas szoba akadálymentesített. Igény esetén házunk 20 főig pótágyazható. Szobáink felszerelt minikonyhával (hűtő, villanytűzhely, mosogató, főzőedények, étkészlet) vannak kialakítva. Minden szobához önálló fürdőszoba tartozik.
A gyógynövények nem csak a szobákban látható illusztrációkon láthatók, hanem az Öregréten gyűjthetők is. A szobák legfőbb dísze a Szent Simoni templom kazettás mennyezetének egy-egy másolata, melyek eredetije 1650-ben készült.

  • BARÁTI TÁRSASÁGOKNAK

    Bográcsolás, sütögetés, borozgatás, mi is kell egy jó hétvégéhez? Jó időben a társalgó mellett a gyepen, rossz időben a társalgóban beszélgethetnek hajnalig. A jókedvet Önöknek kell hozni, bográcsot, üstöt és tűzifát mi biztosítunk.

  • CSAPATÉPÍTÉS, CÉGES RENDEZVÉNYEK

    A mindennapos munkából ez a táj ki fogja ragadni a kollégákat! Számos csapatépítésre alkalmas ötletünk van, társasjátékok, növényfaj meghatározási verseny, körbála görgetés, erdei kalandtúra, a többit el sem mondjuk, csak majd ha itt lesznek. Tapasztalatunk szerint a céges rendezvények résztvevői szívesen visszatérnek hozzánk.

  • CSALÁDOKNAK

    Ideális helyszín családoknak! Gyerekek számára az Öregrét fantasztikus helyszín barangolásra, ahol friss vizű forrásainkat is meg lehet csodálni, de feltétlenül meg kell nézni a zsombéksásos élővilágát is! Igazi élményt nyújt a terület több mint 70 különböző növényével. A lelkes amatőr természetbúvárok számára növény és madárhatározót tudunk adni, hogy minél több fajt ismerhessenek meg.

  • ERDEI TURIZMUS

    Jó kiindulási pont a Vendégházunk, mert a közelben számos érdekes látnivalót található. Igény esetén hosszabb, rövidebb vezetett túrákat szervezünk, a társaság eltökéltségétől függően.

  • LOVASTÚRÁZÓKNAK

    Akik a Bakony erdeiben kalandozva lovas szálláshelyet keresnek, jó helyre jönnek. Mint mindig, ilyenkor a legfontosabb a lovak pihenését, ellátását biztosítani, hogy másnap megújult erővel folytathassák a túrát.

  • AGRO-TURIZMUS

    Nézzék meg őshonos állatainkat! A legelőn tavasztól őszig szamarak, lovak között sétálhatnak. Ha itt töltenek egy kis időt megismerhetik, hogyan kell ezekről az állatokról gondoskodni. Kellemes időtöltés ez kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Nagyon gyorsan személyes kapcsolat alakul ki a vendégek és az állatok között, és előbb utóbb mindenkinek lesz egy kedvence, akire a hideg téli napokon szeretettel gondolhat.

  • AMATŐR TERMÉSZETBÚVÁROKNAK

    Az Öregréten, ahol Vendégházunk is áll 3 forrás, 4 különböző élőhely (zsombéksás, puhafás ligeterdő, üde rét és száraz dombvidéki gyeptársulás), és több mint 70 növény (ezek közül számos, ritka és védett faj) vár felfedezésre, nem is beszélve az itt található ízeltlábúakról és madarakról.

  • GYÓGYNÖVÉNYGYŰJTÉS

    Az Öregréten számos különleges gyógynövény terem, sokból szinte azonnal kellemes teát lehet készíteni. Igazi élmény saját szedésű lómentából (Mentha longifolia) reggelente teát készíteni, de a mezei zsálya (Salvia pratensis), cickafark (Achillea collina), apróbojtorján (Agrimonia eupatoria), csombormenta (Mentha pulegium), ezerjófű is mind megtalálható, hogy csak néhány példát említsünk.

Árak és foglalás ITT