Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

GEO Magazin szeptemberi számában Bakonybélről

Turisztika

Cím

Bakony - a magyar vadon

A teljes cikk a galériában!

  • Az elvonulás helye: Szent-kút a Bakonyban Ahogy a legenda meséli, Szent Gellért „a nép között való forgolódástól menekülve remeteségbe igyekezett, amelyet a nép nyelvén Bélnek neveznek, s ott egyfolytában hét esztendeig böjttel, imádsággal és virrasztással töltötte napjait”.
  • Elvágyódás: a zirci Indiana Jones Reguly Antal az egyik legtöbb vitát és veszekedést kiváltó, nemzeti büszkeséget sárba tipró vagy épp tudományos körökben égig magasztalt elmélet, a finnugor nyelvrokonság egyik legelső magyar szószólója.
  • Visszatérés: fehérbőrű indiánok - füst a szemében – Cseh tamás 1961-ben, az akkor 18 éves Cseh Tamás – Bakonybél erdőkkel övezett, forrásokkal, sziklás szurdokokkal, ligetes tisztásokkal tarkított környékét szemelte ki barátaival táborhelyül: négy, érettségire készülő diák indián törzseket alapított a Bakonyban, hogy tiszta, ősi módon küzdhessen meg egymással.