Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Rólunk szólt a Tuirizmus.com

Turisztika

"Ezeréves monostor, Szent-kút és modern csillagda, valamint legendás indiánjátékok szülőatyjának otthona..."

Idézet a cikkből:

"Ezeréves monostor, Szent-kút és modern csillagda, valamint legendás indiánjátékok szülőatyjának otthona, ahonnan út vezet a bakonyi Gyilkos-tóhoz – aki még nem járt Bakonybélben, sürgősen vegye föl bakancslistájára, megéri!

 

A faluközpontot és Szent Gellért püspök egykori remetehelyének is tartott Szent-kutat összekötő tanösvényen Márkus Zoltán polgármester vezette végig a meghívottakat. A tematikus útvonal 10 információs táblájának – s ezen keresztül Bakonybél gazdag történelmi és kulturális múltjának – bemutatásában Felföldi Andrea az önkormányzat turisztikai szakembere, valamint a Szent Mauríciusz Monostortól Anzelm testvér voltak segítségére.

Márkus Zoltán polgármester a túraútvonal első állomásánál beszél Bakonybél látnivalóiról
Fotó: turizmus.com/Vajk Brigitta

Tanösvény a bakonyi Szent-kútig

A település eddig is a Bakony egyik kedvelt turisztikai célpontja volt, látogatottsága elsősorban természeti adottságainak köszönhető, látnivalói is e köré, valamint a vallási turizmus köré szerveződnek. Ám a tematikus túraútvonal összegzi a látogató számára mindazt a gazdag örökséget, amelyből Bakonybél ma is táplálkozik, és amelyet kitartóan gondoz és épít tovább.

A közel 1 kilométeres séta során feltárul a falu elmúlt 1000 évének történelmi, vallási, földrajzi és egyéb kultúrtörténeti eseménysorozata. "

Tovább a cikkre ITT