Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Bakonybél születésnapja

Rendezvény

Kezdés: 2018. 08. 20.

Időpontok

Kezdés: 2018. 08. 20. 09:30

Cím

Egy új millennium kezdete

címmel, az önkormányzat és a Szent Mauríciusz Alapítvány közös szervezésében ünnepel a falu és a vendégsereg. A falu Szent István ünnepét választotta születésnapjának, hiszen a monostort Szent István király alapította Gizella királyné rokonának, a remeteszentként tisztelt Günternek javaslatára. Ebben a monostorban lelt békére 1023-30 között a királyi udvart elhagyó Szent Gellért is.

A program igazi közösségi ünnep, amelynek műsorában a falu közösségei és régi, kedves vendégfellépői szerepelnek. Reggel szentmisével és az új kenyér megáldásával indul az ünnep. Délután a faluközösség adományaiból és munkájával kialakított magnólia-ligetből önerőből létrehozott Millenniumi emlékpark átadására kerül sor. A liget központi teret kap, amelyen felavatják Boa Endre letenyei fafaragó millenniumi emlékoszlopát a monostor makettjével és a három szent, István, Günter és Gellért alakját idéző domborművel. Megújulnak a díszpolgárok emléktáblái is. A tértől sétálóút vezet a magnólia-fák között az új gyalogoshídig. Az emlékparkot a monostor közössége áldja meg. Ezen a napon adja át Márkus Zoltán polgármester a millennium évében, a közösségért végzett önzetlen munka elismeréséért alapított Bakonybélért emlékérmet is, valamint a Gondozott- virágos porta verseny díjait is. Nem marad el a szülinapi torta sem. A program záró, és egyben meglepetés műsora, a Szent Mauríciusz Alapítvány ajándéka, a Makám együttes koncertje lesz.

Programok

  • 9.30       Szentmise a Faluházban (8427 Bakonybél, Pápai út 7.)– az új kenyér megáldása
  • 15.00     Millenniumi park átadója, emlékműavatás (8427 Bakonybél, Pápai út É-i vége) - közreműködik a Bakonybéli Népdalkör
  • 16.00     A Szent Mauríciusz és Móricka kórus fellépése a Faluház előtti színpadon
  • 16.00-19.00        Kézműves foglalkozások és népi játékok, vendéglátó pultok
  • 17.00     Pegazus Színház - Sarkadi Nagy László: Tapsi kalandjai, zenés bábjáték
  • 18.00     Papatyi Tóth Tünde énekes koncertje
  • 19.00     Szerzetesek és a sör - a Zirci Sörmanufaktúra és a bakonybéli monostor söreinek előadással egybekötött kóstolója
  • 19.40     Márkus Zoltán polgármester ünnepi köszöntője, Bakonybélért plakett ünnepélyes átadása
  • 20.00     Makám együttes koncertje

A rendezvényeket a HungaroControl Zrt. támogatja.