Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Polgármesteri beszámoló

Közszolgálati hír

Nagyobb konyhai eszközök beszerzését tervezzük, de új székek, asztalok is kerülnének a húsz év alatt elkopott, tönkrement bútorok helyébe...

Az elmúlt hónapban újabb pályázati munka beadását készítettük elő. A Belügyminisztérium az önkormányzatok feladatellátását segítő pályázatot írt ki, amelynek keretében a konyha és az étkezők

berendezését kívánjuk korszerűsíteni. Nagyobb konyhai eszközök beszerzését tervezzük, de új székek, asztalok is kerülnének a húsz év alatt elkopott, tönkrement bútorok helyébe. Mind a közétkeztetés munkakörülményeit, mint a kulturált étkezési feltételeket javítani szeretnénk. Július elején nyújtjuk be a pályázatot, és bízunk a pozitív elbírálásban.

Másik pályázatunk már nyertes, de át kellett dolgoznunk. A belterületi utak javítására új tervet kellett készítenünk, hiszen az elmúlt évben több útszakaszt már önerőből korszerűsítettünk.

A hónap végén tisztítottuk a szent-kúti dísztavat, a hínárt idén is kotrással ritkítottuk. Köszönjük Stubán Dénes segítségét, aki munkagéppel erősítette a tisztító brigád munkáját.

Június 30-án lejárt a közfoglalkoztatás első félévi periódusa. A következő ciklus 2019. február 28-ig tart. Erre az időszakra 8 fős keretet kapott az önkormányzat. A diákmunka létszámát is sikerült 5 főre bővítenünk, valamennyi helyre akadt jelentkező.

Az óvodai és az iskolai évzáróval véget ért a 2017- 2018-as tanév. Mindkét intézmény sikeres évet tudhat maga mögött. Köszönjük a pedagógusok és a nevelést segítő dolgozók egész éves munkáját. Köszönjük a gyerekeknek is a falu rendezvényein való színvonalas szereplést, a szülőknek támogató hozzáállást és a vállalt önkéntes munkát. Kívánunk mindannyiuknak szép, tartalmas nyarat.

Külön köszönjük a május végén megrendezett gyermeknapon az ötletgazdag, szellemes közreműködést a tanároknak és a szülői munkaközösségnek.

A generációk közötti kapcsolatteremtés jó alkalma volt június 6-án a nyugdíjas klub immár hagyományos „piknikje”, amit még az eső sem tudott elmosni. Az iskola tornatermébe költözött rendezvényen a falu apraja-nagyja szép számmal részt vett. Köszönet a konyha dolgozóinak, akik megmentették a szabadtéri főzést, a Dorbi kisvasútnak a kirándulás lehetőségét, a meridián tornaklubnak a közreműködést és nem utolsó sorban az iskola vezetőjének, hogy befogadta programot.

Június 7-én tartottuk a faluszépítő csoport által meghirdetett Gondozott, virágos porta verseny zsűrizését. A felkért, független szakértő zsűritagok nagyon pozitív képet rajzoltak a településről és a

benevezett kertekről. Kiemelték, hogy nagy lelkesedést tapasztaltak, emellett kevés a tájidegen növény, sőt a belső kertek és a külső természeti környezet között a harmónia dominál.

Eredményhirdetés augusztus 20-án lesz, addig is gratulálunk a falu minden szépítőjének. Június 4-én köszöntöttük 90. születésnapja alkalmából Murai Lajost bácsit. Jó erőben és jókedvvel fogadott minket, még a harmonika is előkerült. Isten éltesse sokáig!