Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Mezőőri jelentés

Közszolgálati hír

A gazdák felszedték a krumplit melynek mennyisége és minősége átlagos. A vadkárelhárítás is a végéhez ér. A bakonybéli mezőőrség két tagja többször volt közös szolgálatban az elmúlt hónapban.

A határban a végéhez ér a terménybetakarítás. A gazdák ütemezetten felszedték a krumplit melynek minősége és mennyisége átlagos. A korábban vetett kukoricát egynapos összehangolt munkával lesilózták, már csak a később vetett kukorica áll lábon, melynek betakarítását az esőzések nehezítik. Közben az erdészet már szétszerelte és el is szállította a vadkárelhárító rendszereket, a vadkárelhárítás is a végéhez ér. A gazdák elkezdték előkészíteni télre a földjeiket.
A bakonybéli mezőőrség két tagja többször volt közös szolgálatban az elmúlt hónapban. Főleg a nyugdíjas korosztályt ellenőriztük a hideg idő közeledtével. Egy rendkívüli esetet emelnék ki ahol kollégám Palkovics József „Rudi” észlelt bajt egy falubeli egyedül élő idős hölgynél, akire a földön fekve talált a lakásában. A hölgy eszméleténél volt, de már nagyon fázott, akit „Rudi” biztonságba helyezett, majd értesítette a mentőket és a rokonságot. Az esetből okulva - mivel Bakonybélben sok az idős és egyedül élő ember – kérjük, figyeljenek idős szomszédjaikra, ismerőseikre, ezzel is megelőzhetjük a nagyobb bajt. Az október végi nagy esőzések következtében a csapadék megállt a földeken. Egy helyi mérés alapján a csapadék mennyisége 120 mm volt, mely feltöltötte a kiszáradt és a csordogáló patakmedreket. Ismét bő vízzel folyik a Gella, a Tiszta-víz és a Fekete-Séd is. Jól vizsgázott a tavaly kivitelezett új Száraz-Gerence meder szakasza, ami gond nélkül vezette el a hegyekről lezúduló vízhozamot. Egyéb károkról nem kaptunk bejelentést és mi sem tapasztaltunk a
határban.

Károlyi Zoltán mezőőr

A kép illusztráció!