Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Gerence Party Pityóka Party

Program

Kezdés: 2017. 09. 30.

Időpontok

Kezdés: 2017. 09. 30. 09:30

Cím

Korábban is volt a faluban ilyen jellegű program, de második éve újragondolva, új elemekkel kiegészítve szervezik, tájékoztatta lapunkat Bakonyvári Andor egyesületi elnök. – Falunkban a kisebb vetési terület ellenére jó hozama van a burgonyának. Korábban a rendezvényt nem kötöttük össze gasztronómiai elemekkel, de sokszor tapasztaltuk, hogy a vendégek örülnek, ha megkóstolhatják a helyiek főztjét. Kínálunk pörköltet és sokféle krumplis ételt, lángost, pogácsaféléket, tócsit, paprikás krumplit, krumplispirált. A főzés közös összefogással történik, részt vállaltak benne önkormányzati dolgozók, óvónők, egyesületi tagjaink, nyugdíjasaink, a szállásadók. A gasztronómiai élmény mellé kirakodóvásár is van minden évben, igényes portékákkal, mondta. Márkus Zoltánpolgármester hangsúlyozta, az önkormányzat szívesen támogatta a megújult pityóka partit.

Kiemelte, az idén összekötötték egy másik, a faluban zajló sportprogrammal, a BakonyRUN akadályfutó versennyel, melynek résztvevői közül ugyancsak sokan becsatlakoztak a táv teljesítése után. A nap folyamán kicsiknek és nagyoknak egyaránt kínáltak érdekes programokat, volt krumpli totó, arcfestés, tombolasorsolás, falunéző sétavonatozás, erdei túra, fellépett Tóth Tünde és Pápa Város Fúvószenekara Horváth Adrián vezényletével, a Teveli Táncos Lányok csoport. Tomi betyár ördöglakatokkal szórakoztatta az érdeklődőket, de sok érdeklődőt vonzottak a kreatív logikai játékok, Szabó János és fia, Milánfaesztergályos bemutatója, az esti látványos tűzvarázs is.

A lángost húsz-húsz kiló liszt és krumpli felhasználásával dagasztották be, húsz kilóból sült a krumplispirál, egyéb ételekhez százötven kiló pityókát, a pörkölthöz negyven kiló húst használtak, paprikás krumpliból száznegyven literrel mértek szét. A szervezők díjazták a legfurcsább, a legpajzánabb, a legnagyobb krumplit, de volt kacsa és szív alakú termés is. A kis bakonyi falu a télvégi disznóvágástól az adventig bezárólag szinte minden hétvégén igényes rendezvényeket kínál a helyieknek és a vendégeknek.

Szerző: Müller Anikó Hanga
FORRÁS

Ilyen volt  a plakát: