Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Polgármesteri beszámoló

Közszolgálati hír

Cím

Az elmúlt időszak eseményei és legfontosabb feladatai az önkormányzatnál.

A főút település központján átvezető szakaszának felújítását nagy iramban végzi a Veszprém Megyei Közútkezelő Vállalat. A munkálatok első üteme az aszfaltozással együtt várhatóan szeptember közepére befejeződik. A második ütemmel, a kátyúzással, útjavítással kora ősszel fognak végezni.

Augusztus 15-én benyújtottuk a két településfejlesztési pályázatunkat. Az egyik a Pápai és a Fürdő utcák csapadékvíz elvezetésének megoldását, a másik – a millenniumra való felkészülés érdekében - a Szent-kútig vezető tematikus turisztikai út elkészítését és a kápolna környékének rendezését szolgálja. Bízunk benne, hogy a jól előkészített anyagok pozitív elbírálásban részesülnek. Köszönöm mindazok munkáját, akik a pályázatok kidolgozásában közreműködtek.

Augusztus 4-én ellátogatott Bakonybélbe településünk díszpolgára, Dr. Kopátsy Sándor. Körbejártuk a falut, megnézte a felújított Szent-kút kápolnát, fölmentünk a Százhalom sírokhoz, ami számára mindig kiemelt értéket jelentett. A Miskolcon élő, 96. évében járó díszpolgárunk nagyon örült a falu épülésének-szépülésének. Ezúton is köszönjük neki a településünkért végzett munkáját, és jó egészséget kívánunk neki a bakonybéliek nevében.

A templomunk felújítása szeptember végén kezdődik. Az utolsó szentmisére szeptember 24-én kerül sor. A befejezésig, várhatóan 2018. októberéig az önkormányzat felvállalta, hogy a keresztény közösség zavartalan élete érdekében költségmentesen biztosítja a Faluházban, Még februárban, a merőőri fórumon a gazdákkal együtt döntöttünk arról, hogy az előző évi mezőőri járulék fel nem használt részéből, mintegy 350 ezer forintból a külterületi utak karbantartását fogjuk megoldani. A bakonybéli Erdészet ennek az összegnek a duplájával járul hozzá ehhez a munkához. A nyárvégi munkák végével most vált aktuálissá a végrehajtás. Károlyi Zoltán mezőőr már egyeztetett a gazdákkal. Szeptember elején az erdészettel közösen megkezdjük a munkálatokat.

Az óvoda felújítás jelenleg a közbeszerzési eljárás szakaszában van, bízunk benne, hogy szeptember közepén megkezdődhetnek a munkák. Az óvoda sikeresen átköltözött a „csendőrlaktanya” épületébe. A szükséges felújítások, illetve kisebb átalakítások augusztus 21-ig megtörténtek, a nevelési év kezdetén birtokba vehették a gyerekek ideiglenes otthonukat. Köszönjük mindazok segítségét, akik a költözésben, átalakításban, takarításban  segítettek. A Kisfaludy-sírra 78 adományozótól 210.500 Ft érkezett. A felújítást megrendeltük. A többletköltséget az önkormányzat magára vállalta.

Három sikeres, nagy rendezvény is zajlott augusztusban a településen. A Falunap idén is jó hangulatban, színvonalas műsorral telt. Örültünk, hogy szép számban jöttek a helybéliek, köszönjük a közreműködést a szereplőknek, a versenyek résztvevőinek. Az Énekmondók Emlékezete programra a bizonytalan időjárás ellenére sokan eljöttek, a legtöbben távolabbi településekről. A Cseh Tamásnak emléket állító rendezvény idén is kivívta a közönség elismerését. A Nyármarasztalót 10. alkalommal rendezte meg a Guzmics Egyesület. „Telt házzal”, jó hangulatban, a vihar miatt a Faluházban zajlott le a meghirdetett program.

Szeptemberben is kínálunk tartalmas programot a helyieknek és a vendégeknek egyaránt. Szeptember 10-én, vasárnap a második Teremtés napi öko-fa ültetésre kerül sor a Szent-kútnál. Minden természet- és környezetvédelemért felelősséget érzőt szeretettel várunk. A második Gerence-parti Pityóka-partyt szeptember 30- án, szombaton rendezi a Guzmics Egyesület a Faluház előtt.

Márkus Zoltán polgármester

A kép illusztráció!