Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Polgármesteri beszámoló

Populáris hír

Április 19-én és 20-án szokatlan és szélsőséges időjárás lepte meg Bakonybélt. A nagy mennyiségű hó váratlanul érte az egész országot. Mind a Közútkezelő, mind az önkormányzat gépei már a tavaszi munkára voltak átállítva, fűnyírásra készülődtünk. Azonban szerda délutánra nyilvánvalóvá vált, hogy sürgősen cselekednünk kell. Visszaszereltük a hótoló lapátot a traktorra, és éjjel 1 óráig folyamatosan tisztítottuk a belterületi utakat. A hófúvás mellett a viharos erejű szél még nagyobb problémákat okozott. A Veszprém Megyei Közútkezelő Igazgatósággal egyeztetve szerda este 10 órától másnap reggelig a fakidőlések miatt le kellett zárni a Gerence-völgyi útszakaszt. A Közútkezelő kérésére a falu végén az önkormányzat és a Bakonybéli Erdészet munkatársai felváltva ügyeletet tartottak, az önkéntes tűzoltók egész éjjel készenlétben voltak. Csütörtökön délelőtt folytatódott a hóeltakarítás, ami kiterjedt a főbb külterületi közlekedési útvonalakra is. A hathatós fellépésnek és a munkatársak áldozatvállalásának köszönhetően ebben a viszontagságos helyzetben Bakonybél lakossága különösebb fennakadás nélkül élhette hétköznapi életét, míg az országban sok helyen nem így alakult. Bakonybélben külső segítség nélkül, helyi erőkkel sikerült úrrá lenni a helyzeten. Külön kiemeljük Regenye Zsolt és Károlyi Zoltán munkáját, a Bakonyerdő Bakonybéli Erdészet és a Bakonyszentlászlói Erdészet vezetőinek és munkatársainak gyors és eredményes segítségét: Id. és Ifj. Pap Zoltán, Horváth Martin, Albrech László erdészeknek, Koczor Zoltán erdészeti vállalkozónak. Valamennyiüknek a magam és a lakosság nevében köszönöm önzetlen segítségnyújtásukat és fáradhatatlan hozzáállásukat. Szerencsére a megyei Közútkezelő veszprémi és pápai üzemmérnökségei is megfelelő mennyiségű géppel és időben meg tudott jelenni az akadályok elhárítására. A településen nagyobb kár nem történt.

Április 8-9-én, a megelőző hét borongós időjárása ellenére, ismét nagy sikerrel zajlott a Guzmics Izidor Egyesület hagyományos Medvehagymás Napok rendezvénye. A program sikerét nagyszámú önkéntes és a nyugdíjas klub segítette. Köszönjük, hogy hozzájárultak a magas színvonalú és országszerte népszerű program lebonyolításához. Ez a hétvége a tizedik medvehagymás alkalom volt, így a jubileumot tortával is köszöntötte az egyesület.

Somhegyen elbontottuk az öreg buszváró épületét és új, tájba illő, fából készült váróhelyiséget állítottunk fel a HungaroControl 2016. évi pályázati támogatásából. Az építményhez új felszálló peron is készül.

A hónap végén a 2018-as millenniumi ünnepek rendezvényeinek terveiről kezdett egyeztető megbeszélést a monostor és az önkormányzat. A tervezés részleteiről később tájékoztatjuk a lakosságot.

Május 8-14. között rendezzük a „Közösségünk Hete” programsorozatát. Ez a hét a faluról, az itt élőknek, a lakóközösségről fog szólni. A változatos programok mindegyikére várjuk a lakosság apraját-nagyját.

Május 20-án és 21-én két külső szervezésű rendezvényt is érinti Bakonybélt. A hagyományossá váló Kelly’s Bakonyerdő Maraton Kerékpárverseny a sportpálya környékén és a Kőris-hegyre vezető útszakaszon zajlik majd. A Volán Rallye Historic 2017 (régi autók felvonulása) szombaton a buszforduló környékét, vasárnap a Pápai utca - Fő utca – Köveshegy utca útvonalát érinti. Kérjük a lakosságot, segítsék a zökkenőmentes lebonyolítást.

LEZÁRULT A HUNGAROCONTROL2016. ÉVI PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSÁNAK MEGVALÓSÍTÁSA A HungaroControl Társadalmi Felelősségvállalás pályázatán összesen 2 millió forint támogatást nyert Bakonybél. Ebből az összegből Somhegyen a 70 éves buszmegálló került lebontásra, helyette új, tájba illő, fából készült váró épült, felszálló peron kiépítésével, hulladékgyűjtő elhelyezésével. A túloldalon is felszálló peront építettünk ki. A Jókai utcai megállónál a meglévő váró felújítása mellett felszálló peront alakítottunk ki, a túloldalon szintén peront építettük ki, hulladékgyűjtők elhelyezésével. A Pápai utcai megállónál felújítottuk a buszvárót, itt és a túloldalon felszálló peront létesítettünk, hulladékgyűjtők elhelyezésével. Minden munkálat megfelel a balesetvédelmi előírásoknak. A támogatásnak köszönhetően a kivitelezés során a falunak főképp anyag- és szolgáltatási költsége merült fel.

Márkus Zoltán polgármester