Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Tavak

Látványosság

Móricháza

A Vörös János-séd tavacskájától csak mintegy 700 m a kavicsos út mentén a hajdani Móricháza. Itt, egy erdő széli kis tisztáson állt egykor az erdőbirtokos Eszterházy Tamás tulajdonában lévő móricházi vadászkastély, amely hírhedt volt a gróf mulatozásairól. Az épület mára megsemmisült, nyomait csak néhány tégla jelzi. Mára csak a hajdani kis pisztrángos tava, a közelben csörgedező Vörös János-séd, valamint egy hangulatos vadetető nyújt csodálatos, békés látványt az ide érkezőknek.

Hubertlaki Tó:  Katt ide!

A Vörös-séd kis tava:

A Gerence-völgyi kirándulóközpontból három apró tavacska is megközelíthető.
A kavicsos erdőgazdasági úton, vagy a völgyben kanyargó Vörös János-séd mentén, az egykori Franciavágás és Városlőd között közlekedő kisvasút sétányszerű nyomvonala mellett, mintegy 2 km után érünk el egy a séden mesterségesen felduzzasztott kis tavacskát. A nyaranta vízinövényekkel gazdagon benőtt tó az őt kísérő mocsár- és lápréttel ezer színben pompázva, hosszan húzódik a Vörös János-séd völgyében.

Pisztrángos-tó: Katt ide!

Borostyán-kúti tó

A faluhoz legközelebb eső Borostyán-kút (Szent-kút) tava a legnépszerűbb a kirándulók és a helybeliek körében egyaránt. A tavacskát a faluközpontból indulva kb. negyedórányi gyaloglással érhetjük el a Petőfi utcán át, de a helyet akár autóval vagy busszal is megközelíthetjük, a Borostyán-kút előtt parkoló várja a gépjárművel érkezőket. Szent Gellért és Szent Günther remeteségének vélt helyén, a Borostyán-kút három forrásának vize táplálja azt a tavat, amelyet 1996-ban mesterségesen alakítottak ki a Szent-kút környékének rekonstrukciója során. Az apró kápolna előtti kis tó körül pihenőpadokat helyeztek el, így méltó módon adózhatnak a majd ezer éves szent hely emlékének az ide érkező zarándokok, vagy pihenhetnek meg a hűs árnyékban a kirándulók, gyönyörködhetnek a természet szépségében, annak apró csodáiban, a vízcsobogásban, a madárdalban, vagy épp a szitakötők táncában a városi zaj elől menekülő, megpihenni, felüdülni, kikapcsolódni vágyó emberek.A hely 2009. óta Veszprém megye hét természeti csodájának egyike. Az adatlapját  Itt találod.