Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Polgármesteri beszámoló

Populáris hír

 Sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

November 29-én a Bakony Hotelben rendezték meg a vízügyi intézmények vezetőinek országos találkozóját. Örülök, hogy köszönthettem a résztvevőket, és köszönjük a Bakony Hotelnek, hogy ilyen rangos rendezvényeket szervez a településünkre. November 30-án a Borostyán Nyugdíjas klub évzáró összejövetelére kaptam meghívást. Mindig öröm ezzel az összetartó és aktív közösséggel együtt lenni. Az időseket a bakonybéli kisiskolások műsorral köszöntötték, majd hangulatos vacsorával és közös énekléssel telt az este. Köszönjük az iskolásoknak és a közreműködőknek a szereplést. December 2—án Győrben a Bakonybélbe tervezett Pannon Öko-centrum adománygyűjtő estjére voltunk hivatalosak. Lehetőségünk nyílt bemutatni a falut köszöntő beszéddel, kisfilmek vetítésével és egy kézműves munkákból összeállított kiállítással. A gyermekjóléti- és családsegítési kötelező feladatellátást január elsejétől nem a FixPont, hanem a KAVICS Alapítvány látja el a településükön, ugyanazokkal a dolgozókkal és változatlan színvonalon. December 15-én Pénzesgyőrön átadták az új háziorvosi rendelőt. Örülünk, hogy a társtelepülésen is jobb körülmények között és jobb színvonalon tudja végezni munkáját Dr. Kozma Zoltán háziorvos. Az önkormányzat képviselő-testülete úgy döntött, hogy a Bakony Mgtsz-től megvásárolja a Szent kúthoz vezető utat és a Kálvária-domb területét. Az adás-vétel már folyamatban van. Elkészült az önkormányzat nagy értékű gépjárműveinek tárolására szolgáló, faszerkezetes kocsiszín a tűzoltóság udvarán. A gépek megóvása érdekében indokolt volt ez a beruházás. Az év végén ötezer forint támogatásban részesültek azok a 65 év feletti bakonybéli állandó lakosok, akik nem részesültek szociális tűzifa támogatásban. Kérjük, ha valaki jogosult lenne a pénzjuttatásra, de adminisztratív okokból nem kapta meg, jelezze az önkormányzatnak. December 16-án nagy érdeklődés kísérte a Mindenki Karácsonya rendezvényünket. A Szent
Mauríciusz Kórus, a Szent Gellért Óvoda, a Szent Gellért Tagiskola és a Bakonybéli Népdalkör egyaránt nagyon színvonalas produkcióval köszöntötte a falu lakóit. Itt mondok köszönetet mindazoknak, akik a karácsonyi hangulat megteremtésében köztereinken segítettek.

 

 Sikerekben gazdag új esztendőt kívánunk!

 

 Márkus Zoltán polgármester