Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Felhívás a lakossághoz

Populáris hír

Cím

Nincs annál érdekesebb, mint amikor a dédipapa vagy dédimama otthon maga pirította a zöld a kávébabot vagy annál, hogy a hetvenes években igazi ritkaságnak számított zománcozott vagy bádog tejeskanna amivel a piacra mentek.

Felhívás a lakossághoz

A BAKONYBÉLI TÁJHÁZBAN, a kisebbik ház első két termében szeretnénk megújítani a kiállítást, amelynek a „KONYHAKÉSZ” munkanevet adtuk.
A kiállításban a háztartásokban – kb.: 1960-as éveknél korábban – használt konyhai eszközöket (pl. cserépedények, tálak, nyújtódeszka, sodrófa, fűszertartó, bögre, kávéscsésze, stampedli, stb.), falvédőket, polcszéleket, vászon konyharuhákat, terítőket, és más, a konyhában végzett tevékenységekhez tartozó eszközöket szeretnénk bemutatni, amellyel fel tudnánk idézni a szülők – nagyszülők 1940-1970 közötti életét. Keresünk régi (nem baj, ha ütött-kopott) kredencet, stokedlit, sparheltet, vizespadot, stelázsit, kézzel írt receptes könyvet, stb.

A tárgyakat KÖLCSÖN KÉRJÜK, mindenkinek visszaadjuk!

Újra indítjuk a RÉGI FOTÓK, KÉPESLAPOK gyűjtését is. A falu története szempontjából minden kép fontos adat lehet! Kérjük, ne dobják ki a megörökölt fotókat. Megnézzük, bemásoljuk, lejegyezzük a hozzáfűződő történetet és visszaadjuk. (Lehet, hogy mi nem ismerjük a képen szereplő embereket, de vannak, akik felismerik.)

Kérjük, legyenek segítségünkre a falu értékeinek gyűjtésében!

Ha van kölcsönadható tárgyuk a kiállításhoz, a Tájházban, vagy 06-30-468-8938-as tájházi telefonon jelezzék! Elszállításukról gondoskodunk. A fotókat a Faluházban, a gyógyszertár melletti irodában várjuk. A gyűjtést április közepéig tervezzük, a kiállítást május 18-án, a Múzeumi Világnapon szeretnénk megnyitni. Köszönettel fogadjuk, ha valaki emlékeivel, tanácsaival segít a kiállítás megrendezésében!

Felföldi Andrea „ötletgazda”