Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Tél a Bakonyban!

Populáris hír

Érdekességképp összegyűjtöttünk 10 dolgot amit szerethetünk a téli évszakban. A galériában a hétvégi hóesésről készült képeket láthatjátok Nagy Somhegy jóvoltából.

10 dolog ami jó a télben!

  1. Havas tájra, havazásra ébredni. → Nem is lehet annél szebb egy téli reggelben, mikor mindent elvakít a fehérség. A bennünket körülvevő természetet is szebbé teszi a hatása, ha már nem a színek hiányoznak az összképből. Biztos vagyok benne hogy mindenkinek akkor lenne tökéletes a tél ha fehér Karácsony lenne.
  2. Ropog a friss hó a talpunk alatt. → Amint van egy kis hó a legfontosabb amit kipróbálok. Nincs is annál jobb érzés, amikor a lépteim nem csak nyomot hagynak a hóban, de hangot is adnak.
  3. Hógolyózni, hóembert építeni. → Ahol kisgyerek van, a szülők sem ússzák meg a hógolyózást, sem a hóember építést. Ha kutya is van, na úgy még vicessebb lesz egész nap. A hógolyót nem fogja meg találni a hóban, de a hóembert segít szétszedni! Csodálatos családi élmény!
  4. Karácsonyi ízek, meleg italok (forró tea, forró csoki, forralt bor, rumos tea). → Finom forró italok amiket nyáron eszünkben sem jut fogyasztani. A forrócsokit és a rumos teát ritkábban isszuk, ettől különlegesebbek is. :)
  5. Korcsolyázni. → Már nem is tudjuk mikor korcsolyáztunk utoljára, de ha elkezdjük nem unjuk meg.
  6. Napfény a télben. → Ilyenkor ad az egész télnek a nap egy kis csillogást. A szürke, sivár utcák és parkok egy rövid időre nyárias citrom- és narancssárga fényárban fürdenek.
  7. Madáretetőt készíteni. → Nagyon jó érzés mikor kiteszed és pár percre rá látod, hogy a kis tollgombócok ott repkednek és falatoznak.
  8. Karácsonyi dalok. → Az egyetlen évszak amikor előkeressük őket, ezeket a dalokat nem lehet nem szeretni, bármilyen elcsépeltek is.
  9. Csillagszórók. → Télen lehet csak őket kapni. Gyerekként is imádtunk csillagszórózni, de még ma is el tud bűvölni. Szintén nosztalgiához köthető.
  10. Ünnepek. → A Karácsony az az ünnep ami számunkra nagyon fontos. A többi ünnepen kívül a Karácsony és a Szilveszter az amit a családunkkal töltünk. Az ember ekkor nosztalgiázik, számadást és terveket készít és egy kicsit introvertált is. Ez az ábránd, intim hangulat mutat rá arra, hogy az ember élete másról is szól, mint amit a mindennapjaiban tenni szokott. A Karácsony Szelleme a gondtalanságból, gyönyörből, jókedvből, és nem a fájdalomból, szomorúságból születik meg.