Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Kőből rakott felirat Köves-hegy kopár lejtőjén

Kulturális hír

Cím

Sajátos formáját választották Bakonybél lakói a megemlékezésnek: kőbe vésni nem tudták, de kőből kirakták a Köves-hegy kopár lejtőjén a BAKONYBÉL 1000 feliratot.

Kőből rakott felirattal köszönti a falu Monostora alapításának ezredik évfordulóját

Sajátos formáját választották Bakonybél lakói a megemlékezésnek: kőbe vésni nem tudták, de kőből kirakták a Köves-hegy kopár lejtőjén a BAKONYBÉL 1000 feliratot. A Guzmics Izidor Egyesület ötlete volt, hogy a Közösségek Hetén közös munkával készítsék el a millenniumra utaló tér-képet. Természetvédelmi területen már a kövek összegyűjtése sem bizonyult egyszerű feladatnak, de a falu lakói közül számosan ajánlották fel ingyen a házuk táján fellelhető bontott köveket. Az önkormányzat segített a szállításban, a terület alkalmassá tételében, és a kőhordásban is. A közel 30 fokos lejtőn csatárláncba állva juttatták el a köveket a tizenhárom, egyenként hat méter magas és három méter széles betű megfelelő helyére. Csaknem egy hétig tartott a kemény munka. Változó létszámmal, összesen mintegy negyven önkéntes vett részt a felirat kirakásában. Szombat estére fehérre festve és kivilágítva elkészült a mű, amelyet a közreműködők szerény piknikkel meg is ünnepeltek.