Nincs megjeleníthető tartalom

Továbblépésével Ön tudomásul veszi az Adatvédelmi szabályzatot! Az oldal sütiket használ a működés elősegítése érdekében!

Bakonybél Község Önkormányzata Köszönti Önt

Kilátás a Köves-hegyről

A Csúcs-hegy alatt

1000 éves Bakonybél

Bakonybél

1018-2018
Ezer éve!

Rólunk írták

Bakonybéli Szent Gellért napköziotthonos óvoda felújítása

Általános tartalom

Projektadatok:

 

Projekt azonosító: TOP-1.4.1-15-VE1-2016-00030

Cím: „Bakonybéli Szent Gellért napköziotthonos óvoda felújítása"

Kedvezményezett: Bakonybél Község Önkormányzata

 

Projekt elszámolható összköltsége: 48 311 027 Ft

Bakonybél Község Önkormányzata támogatási kérelmet nyújtott be a TOP-1.4.1-15 A foglalkoztatás és az életminőség javítása családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztésével tárgyú felhívásra 2016. május 23. napján. A projekt 2017. május 04-én támogatói döntésben részesült. A Támogatási Szerződés 2017. 06. 01-jén aláírásra került. A projekt 100%-os támogatási intenzitással valósul meg.

Megvalósítás kezdete: 2017. július 01.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2018. 09. 30.

Záró kifizetési igénylés benyújtásának határideje: 2018. 12. 28.

Fejlesztett, 3-6 éves gyermekek elhelyezését biztosító férőhelyek száma: 42 fő

A projekt szöveges bemutatása:

 

A Bakonybéli Szent Gellért Óvoda intézményi szinten a nevelő-oktató munka színvonalával és folyamatosan bővülő program kínálatával igyekszik még inkább népszerűvé válni és a partneri igényeket maximálisan kielégíteni. Az elmúlt években több olyan programot, felújítást és fejlesztést sikerült megvalósítani, amely az óvoda arculatát és megítélését javította (játszókert bővítés, sószoba kialakítása). Illetékességi és működési területe: Bakonybél és Pénzesgyőr Községek közigazgatási területe. A legközelebbi vonzáskörzet a zirci vonzáskörzet, ahol óvoda működik ugyan, azonban a település elhelyezkedése, illetve távolsága miatt az óvodáskorú gyermekek utaztatása nem lehetséges. A projekt célja a már meglévő óvoda épület felújítása volt. Az épület elavult, egyik szárnya 1937-ben épült, terméskő falazatú, mészhabarcs vakolással kívül-belül ellátott, fagerendás, alul stukator deszkázattal és mészhabarcs vakolattal, felüljáródeszkázattal ellátva, korszerűtlen nyílászárókkal. A másik épület szárnyat 1985-ben építették kisméretű téglafalazattal, mészhabarcs vakolattal, betongerendás födémmel, alul mészhabarcs vakolattal, felül vasbeton szerkezettel, korszerűtlen nyílászárókkal. Mindkét épületszárny hőszigetelés nélküli aljzatbetonnal rendelkezik. Az épület fűtés is elavult, korszerűtlen, gazdaságtalan és rossz hatékonysággal működő radiátorokkal van felszerelve. Az épületszárnyak átadása óta jelentős felújítás nem történt emiatt a nyílászárók elavultak és az épület hőszigetelése sem megoldott.

Mindezeken felül az épület tetőfelújítása és fűtéskorszerűsítése is szükségessé vált. A kivitelezés során megvalósul a teljes óvoda épület külső nyílászáróinak cseréje, teljes külső hőszigetelés, tetőhéjazat cseréje, megújuló energia felhasználás keretén belül napelemes rendszer kerül kiépítésre, új modern kazán és jó hatásfokú radiátorok beépítése, hideg és meleg burkolat készítése és javítása. A felújításokon felül a szakmai munka színvonalát emelné a projekt keretében megvalósítani kívánt belső átalakítás, mellyel egyéni foglalkoztató helyiségek (logopédiai szoba, fejlesztő szoba) kialakítása a cél, az óvoda jelenleg nem használt épületszárnya (régi konyha) új funkcióval való megtöltésével. A régi konyha kisebbik szárnya megmarad tálaló konyhának, mivel 2008-ban az önkormányzati konyha átköltözött az újépítésű faluház épületegyüttesbe és azóta az óvodában csak tálalókonyha üzemel. Ennek okán a régi konyha nagyobbik helyiségét átalakításra kerül, hogy a új, a gyermekek fejlődése szempontjából hasznos funkcióval kerüljön megtöltésre. Ezen műszaki megoldások az ingatlan működési kiadásainak csökkenéséhez vezetnek, mely összeget az önkormányzat egyéb felújításokra fordíthat, illetőleg az energetikai korszerűsítés végeredményeként a felhívásban előírt minimálisan elérni szükséges 'DD- korszerűt megközelítő' kategória teljesítése is megvalósul.

A kép illusztráció